Metin Erksan

Metin Erksan est un réalisateur turc né le 1er janvier 1929.

Filmographie sélective

  • 1953 : Karanlik dünya
  • 1954 : Beyaz cehennem
  • 1955 : Yolpalas cinayeti
  • 1956 : Ölmüs bir kadinin evraki metrukesi
  • 1958 : Dokuz dagin efesi
  • 1959 : Hicran yarasi
  • 1960 : Soför Nebahat
  • 1960 : Gecelerin ötesi
  • 1961 : Oy farfara farfara
  • 1961 : Mahalle arkadaslari
  • 1962 : Aci hayat
  • 1962 : Yilanlarin öcü
  • 1962 : Sahte nikah
  • 1962 : Çifte kumrular
  • 1964 : Istanbul kaldirimlari
  • 1964 : Un été sans eau (Susuz yaz)
  • 1964 : Suçlular aramizda
  • 1965 : Sevmek zamani
  • 1966 : Ölmeyen ask
  • 1967 : Ayrilsak da beraberiz
  • 1968 : Kuyu
  • 1969 : Iki günahsiz kiz: Iki hikayeli film
  • 1969 : Daglar kizi Reyhan
  • 1969 : Atesli cingene
  • 1970 : Sevenler ölmez
  • 1970 : Reyhan
  • 1970 : Eyvah
  • 1971 : Makber
  • 1971 : Hicran
  • 1971 : Feride
  • 1972 : Süreyya
  • 1972 : Keloglan ve can kiz
  • 1973 : Dagdan inme
  • 1974 : Seytan

Liens externes


Wikimedia Foundation. 2010.

Contenu soumis à la licence CC-BY-SA. Source : Article Metin Erksan de Wikipédia en français (auteurs)

Regardez d'autres dictionnaires:

  • Metin Erksan — Born January 1, 1929 (1929 01 01) (age 82) Çanakkale, Turkey Education Art history Alma mater Istanbul University …   Wikipedia

  • Metin Erksan — (* 1. Januar 1929 in Çanakkale, Türkei) ist ein türkischer Filmregisseur, Schauspieler und Kunsthistoriker. Sein Film Susuz yaz gewann 1964 den Hauptpreis auf der Berlinale. Erksan studierte Kunstgeschichte an der Universität Istanbul. Er führte… …   Deutsch Wikipedia

  • Erksan — Metin Erksan (* 1. Januar 1929 in Çanakkale, Türkei) ist ein türkischer Filmregisseur, Schauspieler und Kunsthistoriker. Sein Film Susuz yaz gewann 1964 den Hauptpreis auf der Berlinale. Erksan studierte Kunstgeschichte an der Universität… …   Deutsch Wikipedia

  • Metin — may refer to: Surname Tümer Metin (born 1974), a Turkish international footballer Given name Metin Akan (born 1983), Turkish professional footballer Metin Akpınar (born 1941), Turkish actor Metin Aktaş (born 1977), Turkish footballer Metin Aslan… …   Wikipedia

  • Susuz yaz — Filmdaten Deutscher Titel: Trockener Sommer Originaltitel: Susuz yaz [1] Produktionsland: Türkei[1] Erscheinungsjahr: 1964[1] …   Deutsch Wikipedia

  • Dry Summer — Directed by Metin Erksan Produced by Metin Erksan …   Wikipedia

  • Trockener Sommer — Filmdaten Deutscher Titel Trockener Sommer Originaltitel Susuz yaz Produkt …   Deutsch Wikipedia

  • Cinema of Turkey — Dry Summer won the Golden Bear at the 14th Berlin International Film Festival Turkish cinema is an important part of Turkish culture, and has flourished over the years, delivering entertainment to audiences in Turkey, expatriates across Europe,… …   Wikipedia

  • Fatma Girik — (born December 12 1942 in Istanbul, Turkey) is a Turkish actress and later politician. Biography She graduated from Cağaloğlu Kız Lisesi . After a stint in small parts, she landed the leading role in Leke in 1958. She went on to star in over 180… …   Wikipedia

  • Susuz Yaz — Infobox Film name = Susuz Yaz Img size = caption = Bahar (Hülya Koçyiğit) with Osman (Erol Taş) in Susuz Yaz director = Metin Erksan David E. Durston producer = writer = Necati CumaliMetin Erksan cinematography = Ali Uğur starring = Ulvi… …   Wikipedia


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.